1515

Stjärnsmäll för storblankare i börsens mest blankade bolag

Foto:Richard Drew

Kredithanteringsbolaget Intrums senaste kvartalssiffror mottogs med klang och jubel i Stockholmsbörsens inledande handel. Det var dåliga nyheter för de sju storblankare som sitter på en kort position på totalt 10,5 procent av kapitalet i Intrum. 

Innehåll från SkogssällskapetAnnons

Skogssällskapet gör skog och skogsägare rikare

Att äga en bit av jorden är för många en konkret och hållbar ekonomisk investering som även möjliggör en livsstilsförändring och bidrar till klimatnytta. Samtidigt kan skogsägande verka komplext. Därför är det viktigt att tillsammans med en fristående partner sätta upp en plan för inköp och långsiktig avkastning.

Intresset för skog och mark har ökat bland investerare. En anledning är att det finns en tydlig hållbarhetsaspekt i skog- och markinvesteringar. Skogen binder koldioxid och producerar en förnybar råvara som ersätter fossila råvaror. 

– Priserna och marknadsvärdet på skogsmark har varit och är stadigt ökande. Att äga skog blir en långsiktig bas med låg risk i portföljen, berättar Calle Nordqvist, VD.

Fristående helhetspartner

Skogssällskapet har man gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare i över 100 år. Rådgivarna är erfarna och har en bred kompetens inom investering, förvaltning och virkesförsäljning. Att Skogssällskapet är fristående från ägarintressen inom virkesindustrin gör att man kan hjälpa skogsägaren att maximera möjligheterna – oavsett om det handlar om intäkter, jakt eller naturvärden. Som allmännyttig stiftelse delas avkastningen ut till forskning om skog och naturvård.

– Är man intresserad av att köpa skog kan man vända sig till oss för rådgivning. Vårt specialområde är att ta hand om helheten, från inköp och förvaltning till avverkning och återplantering. Vi sköter allt det löpande kring skogsfastigheten, säger Calle Nordqvist.

Berikar och utvecklar skogsfastigheter

Många skogsfastigheter har värden som kan utvecklas och ökas. Det kan handla om att sköta skogen mer aktivt, men också utnyttja andra möjligheter till intäkter – som upplåtelser för vindkraft, jakt- och fiskearrenden eller avstyckning av tomter. 

– Vår rådgivning fokuserar inte bara på att förse industrin med virke. Det finns många sätt som en skogsfastighet kan ge avkastning. Vi vill utveckla olika värden utifrån skogsägarens egna mål. Skogssällskapet är ett fristående alternativ, vi står på skogsägarens sida och hjälper till att utveckla och öka skogsfastighetens olika värden maximalt, säger Calle Nordqvist. 

Om Skogssällskapet

Skogssällskapet hjälper skogsägare att utveckla sina skogsfastigheter. Målet är att genom skräddarsydd skogsförvaltning berika skogar på olika värden, och att bruka skogen hållbart ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Skogssällskapet är en stiftelse som är fristående från ägarintressen i sågverk och industrier och vars avkastning varje år delas ut till skoglig forskning.

skogssallskapet.se

 

Mer från Skogssällskapet

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skogssällskapet och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?