ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stjärnsmäll för storblankare i börsens mest blankade bolag

Kredithanteringsbolaget Intrums senaste kvartalssiffror mottogs med klang och jubel i Stockholmsbörsens inledande handel. Det var dåliga nyheter för de sju storblankare som sitter på en kort position på totalt 10,5 procent av kapitalet i Intrum. 

På onsdagen var det dags för Intrum att presentera sina siffror för det tredje kvartalet 2019. Kredithanteringsbolaget redovisade ett justerat rörelseresultat på 1.476 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 1.423 Mkr enligt Infront Datas sammanställning av fem analytikers estimat, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Kvartalssiffrorna mottogs med öppna armar på Stockholmsbörsen och aktien rusar med omkring 7 procent i den inledande handeln till kursen 273,9 kronor per aktie. 

Med 10,5 procent blankat är Intrum Stockholmsbörsens mest blankade aktie sett till officiell statistik, enligt ägardatatjänsten Holdings, och onsdagens rapport lär därmed mottas med bistra miner bland storblankarna. 

Störst kort position sitter amerikanska CPMG på med motsvarande 3,42 procent av kapitalet i Intrum. CPMG har även utökat sin korta position inför onsdagens rapport och med ett genomsnittligt försäljningsvärde på 270 kronor per aktie ligger man nu marginellt back på blankningen, enligt Holdings. 

Bakom CPMG hittar vi Pelham Long Short Master Fund med en kort position på 1,93 procent av kapitalet, Lansdowne Partners med 1,41 procent och Thunderbird Parnters med 1,22 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer