1515
Annons

Stillfront gör nytt amerikanskt storförvärv

Stillfronts vd, Jörgen Larsson.
Stillfronts vd, Jörgen Larsson.Foto:Petronelle Halvorsen

Spelutvecklaren Stillfront meddelade sent på torsdagskvällen att bolaget förvärvar amerikanska mobilspelsutvecklaren Candywriter, enligt ett pressmeddelande. Köpeskillingen uppgår initialt till 74 miljoner dollar med en eventuell tilläggsköpeskilling på 121 miljoner dollar.

Innehåll från Södertälje Science ParkAnnons

Så hjälper Sveriges science parks företag att vara relevanta på sikt

Science parks för samman offentlig sektor, akademi och industri och fungerar som en plattform för större innovations- och utvecklingsprojekt. Syftet med många av de gränsöverskridande samarbeten som uppstår är att bidra till den hållbara omställningen.

– Vi ser till att den forskning som finns om hållbarhet når en bredare målgrupp, säger Robert Kingfors, vd på Södertälje Science Park.

Läs mer om branschorganisationen för science parks och inkubatorer, SISP 

När Sveriges första science parks bildades för cirka 40 år sedan var fokus att skapa en plats i närheten av universitet och lärosäten där akademi och näringsliv kunde mötas för att laborera och driva olika projekt tillsammans. Idag jobbar landets science parks även mycket med affärsutveckling.

– Det handlar om att gynna svenska bolags tillväxt i samhället, och då framförallt bolag som kan bidra till en hållbar omställning, förklarar Johan Ödmark, vd på branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP.

Johan Ödmark, vd på branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP.
Johan Ödmark, vd på branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP.

Hållbar produktion

Södertälje Science Park, vars huvudpartners och grundare är AstraZeneca, KTH, Scania och Södertälje kommun, är en mötesplats för hållbar produktion. Bland annat driver parken olika affärsutvecklingsprogram med hållbarhetsfokus.

– Ett exempel är projektet Liften där vi samlar företag som vill ha hjälp med att identifiera sina utvecklingsbehov och lära sig hur de blir mer hållbara. Det kan handla om allt från att skapa mer hållbara produkter och tjänster till att bli mer ekonomiskt hållbara, säger Robert Kingfors, Södertälje Science Parks vd, och tillägger:

– Att inte arbeta med hållbarhetsfrågan som företag kan innebära att man plötsligt inte har något existensberättigande på marknaden. Programmet blir därför ett sätt att hjälpa företag att fortsätta vara relevanta på sikt.

Robert Kingfors, Södertälje Science Parks vd.
Robert Kingfors, Södertälje Science Parks vd.

Nationella och internationella samarbeten

I dag finns det en ambition från Sveriges politiska beslutsfattare, storbolag och akademi att få igång ett förändringsarbete med hållbarhet i fokus på bred front. Johan Ödmark och Robert Kingfors menar att landets science parks roll blir att fungera som spindeln i nätet.

– Därför är viktigt att vi tittar på hur vi kan kombinera en lokal och regional tillväxt med att göra nytta nationellt och internationellt. Det är bara genom breda samarbeten som science parks kommer att vara relevant för finansiärer och intressenter också i framtiden. Då syftar jag även på samarbeten mellan våra medlemmar där vi redan i dag ser stora synergier, säger Johan Ödmark.

Läs mer om Södertälje Science Park, mötesplatsen för hållbar produktion  

Mer från Södertälje Science Park

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Södertälje Science Park och ej en artikel av Dagens industri

Brant nedgång i amerikanska tioåringen

Räntan på den amerikanska tioårsobligationen faller med närmare 20 punkter på måndagen och når den lägsta nivån sedan den 22 september.

Långräntorna har stigit kraftigt den senaste tiden men har de senaste dagarna vänt nedåt igen. På måndagen faller räntan på den amerikanska tioårsobligationen med 20 punkter till 3,60 procent. Det är den lägsta nivån sedan den 22 september efter att räntan i mitten av förra veckan klättrat till nivåer strax över 4 procent.

Även den amerikanska tvååringen är ned med runt 13 punkter till 4,07 procent.

Under måndagen har det kommit indikationer på att aktiviteten i den amerikanska industrin sjunker vilket får marknaden att tro på en ökad sannolikhet för recession. Det får också aktörer att hoppas på mindre aggressiva räntehöjningar från centralbankerna.

Samtidigt som räntorna sjunker stiger de amerikanska börserna. Vid klockan 17 är breda S&P 500-indexet upp över 2 procent. Dow Jones industriindex stiger 2,3 procent medan tekniktunga Nasdaq är upp 1,7 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera