1515
Annons

Stille drar tillbaka förslag om utdelning

Styrelsen i medicinteknikbolaget Stille drar tillbaka förslaget om en utdelning om 1:70 kronor per aktie. Tillbakadragandet sker på grund av det pågående utbrottet av covid-19. Det framgår av ett pressmeddelande.

Innehåll från ArmatecAnnons

Armatec effektiviserar industrin med klimatsmart flödesteknik

Hållbarhet är positivt ur kostnads- och miljösynpunkt. Den klimatsmarta flödestekniken är ett spännande område som blir allt viktigare – något som fler och fler i främst bygg- och industribranschen förstår.

– Ofta är vår dellösning en förutsättning för att ett helt flödessystem, till exempel en fjärrvärmeanläggning eller ett industriellt kylsystem, ska kunna prestera på topp, säger Klas Blom, vd på kunskapsföretaget Armatec.

Tiden när hållbarhetsarbete innebar en merkostnad är förbi. Numera är det ofta tvärtom – ambitionen om ett hållbart samhälle driver ekonomin framåt. Företag och industrier satsar mer pengar på långsiktiga lösningar och nya tekniska och digitala möjligheter utvecklas därför i snabb takt.

Armatec är specialiserade inom klimatsmart flödesteknik och löser tekniska utmaningar inom vatten, värme, kyla och process. Klas Blom, vd, berättar att de ägnar all kraft åt att utveckla hållbara tekniska system för bygg och industri. 

– Tillsammans med våra kunder väljer vi produkter ur ett livscykelperspektiv och hittar smarta, tekniska lösningar som passar just dem. Ofta är vår dellösning en förutsättning för att ett helt system, till exempel en fjärrvärmeanläggning eller ett industriellt kylsystem, ska kunna prestera på topp.

Ger en knuff i rätt riktning

Genom att kartlägga kundens flöden och processer kan Armatec hjälpa till att detektera effektiviseringsmöjligheter. De tillhandahåller både fysiska produkter som antingen kan ersätta eller komplettera befintliga system för att optimera effekten, och teknisk hjälp i form av valtabeller, handböcker och uppskattade flödesscheman.

– Målet är att förlänga livslängden på det som används för att driva industrin eller fastigheten framåt med ett ihållande långsiktigt tänk. Ibland behövs ett övergripande arbete, ibland en knuff i rätt riktning genom exempelvis lättillgängliga verktyg för dimensionering.

Möter gärna kundens krav

Patrik Johansson är projektledare för industriella system på Armatec. Han berättar att kundernas medvetenhet om hållbara investeringar har vuxit kraftigt bara det senaste halvåret och menar själv att hans intresse och kunnande om frågan har vuxit sedan han började på företaget.

– Många kunder ställer krav på exempelvis produkter med låga halter av svartlistade material, något vi gärna möter genom att redovisa innehållet i de komponenter som ingår i ett system. 

En drivkraft att bli bättre

Patrik tycker själv att Armatec gör mycket för att vara ett hållbart företag.

– Förutom att sortera papper och packa våra produkter med återanvänt material ligger vårt kontor och lager i en klimatsmart byggnad. Jag upplever att det finns en drivkraft hos Armatec att bli bättre i stort och smått, och det är något jag ser att både kunder och medarbetare uppskattar.

Läs mer om Armatec här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Armatec och ej en artikel av Dagens industri

Wall Street mot röd öppning

De amerikanska börsterminerna indikerade en öppning nedåt på Wall Street under onsdagseftermiddagen. Samtidigt steg de amerikanska långräntorna något efter att ha backat under inledningen av veckan.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex backat 0,9 procent. Terminerna för S&P 500 och för Nasdaq 100 var båda ned drygt 1 procent.

New York-börserna steg markant under både måndagen och tisdagen och S&P 500 avslutade tisdagen 3,1 procent högre. Inledningen av veckan var de två successivt bästa två dagarna sedan mars 2020 för S&P 500.

Asienbörserna steg under morgonen med stängda börser i Fastlandskina och ett uppställ på nära 6 procent i Hongkong. De ledande Europabörserna handlades i paritet med Stockholmsbörsen under onsdagen, det vill säga nedåt.

Tesla såg ut at gå mot en inledning lätt nedåt. Aktien tappade under tisdagen efter ytterligare en vändning kring Elon Musks eventuella köp av Twitter. Twitter-aktien rusade på rykten om att Elon Musk nu avser genomföra affären, rykten som senare under kvällen bekräftades av både Twitter och Elon Musk själv.

Det finns en oro kring att Elon Musk ska tvingas sälja ytterligare aktier i Tesla för att finansiera sitt köp av Twitter i en affär värd 44 miljarder dollar. 

Fords aktier var upp 1,1 procent i förhandeln efter att Morgan Stanley under onsdagen uppgraderat sin rekommendation för biltillverkaren. Fords aktie rasade nära 20 procent i september, något som nu öppnat för en attraktiv ingångspunkt för investerare, enligt banken. Ford steg nära 8 procent under tisdagen. 

Bankduon Morgan Stanley och Goldman Sachs gick mot en nedgång om 2,1 respektive 1,9 procent efter att Atlantic Equities nedgraderat båda aktierna på grund av en potentiell nedgång i bankernas investmentbanking-segment.

Bionano Genomics såg samtidigt ut att stiga 14 procent efter att bolaget publicerat en studie gällande optisk genkartläggning för att undersöka levercancer.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 9 punkter till 3,71 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera