1515
Annons

Stigande amerikanskt bostadsbyggande i december

Bostadsbyggandet i USA steg 5,8 procent i december, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt 1,669 miljoner bostäder. 

Orkanen får Mercedes-Benz och Volvo Cars att stoppa produktion

Biltillverkarna Volvo Cars och Mercedes-Benz kommer att stoppa sin produktion i South Carolina under fredagen med anledning av en potentiell påverkan från orkanen Ian. Det framgår av separata uttalanden, rapporterar Reuters.

Ian har nyligen nedgraderats till en tropisk storm men väntas återigen höjas till orkan-status på fredagen. En orkanvarning har redan utfärdats för hela South Carolinas kust.

Volvo Cars har sin produktion i Ridgeville, strax utanför Charleston. Mercedes-Benz har också en fabrik utanför Charleston vid Ladson där man sysselsätter cirka 1.600 personer. I fabriken tillverkas bland annat Mercedes Sprinter och Metris-skåpbilar. 

Utöver bilbolagen kommer också flygplanstillverkaren Boeing, som har över 5 500 anställda i South Carolina, att stoppa sin verksamhet av samma skäl.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera