1515
Annons

Statens bank: ”För få villor byggs i Stockholm”

”Boven i dramat är förmodligen kommunernas marktilldelning. Andelen småhus i den totala bostadsproduktionen har minskat kraftigt under lång tid”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije angående att utbudet av nybyggda villor i Stockholm, här i Norra Ängby i förorten Bromma, enligt den statliga bankens data understiger efterfrågan.
”Boven i dramat är förmodligen kommunernas marktilldelning. Andelen småhus i den totala bostadsproduktionen har minskat kraftigt under lång tid”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije angående att utbudet av nybyggda villor i Stockholm, här i Norra Ängby i förorten Bromma, enligt den statliga bankens data understiger efterfrågan.Foto:Jonas Ekströmer/TT

Det byggs för få villor i Sverige i förhållande till den stora efterfrågan, särskilt runt Stockholm, och det tidigare överskottet på nya bostadsrätter i en del kommuner fortsätter att gå mot balans. Samtidigt finns det några nya kommuner med ett ökande överskottet av nya bostadsrätter.

Nordea: ”Den svenska arbetsmarknaden är het”

Antalet anställda i Sverige ökade med 4,6 procent i årstakt under det första kvartalet, vilket bekräftar bilden av en stark arbetsmarknad och en god start på 2022.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?