ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stark start på veckan för Stockholmsbörsen – Skanska vinnare

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT
  • Foto: BERND KAMMERER

Stockholmsbörsen inledde veckan starkt med breda uppgångar i måndagshandeln. Stöd kom från förhoppningar om framsteg när Kina och USA återigen ska mötas. På bolagssidan tog rapportfloden en paus för att fortsätta igen på tisdagen.

Vid stängning var storbolagsindexet OMXS30 upp 1,0 procent samtidigt som breda OMXS hade stigit med lika mycket.

Dagens vinnare på storbolagslistan var Skanska som rekylerade upp 5,5 procent efter fredagens rapporttapp. Flera analyshus har upprepat tidigare köprekommendationer efter bokslutssläppet.

I övrigt på rekommendationsfronten satte Dagens Industri köp på Cloetta och aktien avancerade kring 3 procent. 

Mest omsatta aktien var Nordea som steg 0,1 procent. Under dagen mäklades en post i banken på 25 miljoner aktier av Nordea själva. Den är oklart vem som var ägare till storposten.

Bland övriga mest omsatta steg Ericsson 1,9 procent och H&M med 2,1 procent.

På de mindre listorna föll whiskytillverkaren Mackmyra med 9 procent. Bolaget uppgav på fredagskvällen att det inte nått den försäljningsnivå som planerats. En ökning av omkostnader tynger resultat och kassaflöde i större utsträckning än planerat och just nu genomförs därför ett effektivitetsprogram.

Under tisdagen släpper Netent, Leovegas och Collector med flera delårssiffror.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer