ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Starkt inköpschefsindex för industrin i november

Inköpschefsindex för den svenska industrin, som sammanställs av Silf/Swedbank, steg till 56,7 i november från oreviderade 55 månaden före. Analytikerna hade i snitt väntat sig en minskning till 54,8 enligt SME Direkt. 

"Utfallet får ses som ett styrkebesked mot bakgrund av de lägre PMI-utfallen som bland annat kommit från eurozonen och den oro som finns för den globala konjunkturen. Månatliga utfall ska dock tolkas med viss försiktighet men totalindexet uppvisar en svagt stigande trend under den senaste tre månadsperioden efter tidigare svacka", skriver Silf/Swedbank i ett pressmeddelande. 

Enligt Silf/Swedbank kom det största bidraget till uppgången i PMI från delindexet för produktion följt av orderingång och leverantörernas leveranstider. 

"Noterbart var att både exportorder och företagens orderstockar steg i november. Däremot sjönk delindex för sysselsättning efter att ha stigit två månader i rad", skriver Silf/Swedbank. 

Indexet är en sammanställning av bedömningen bland drygt 200 inköpschefer i tjänstesektorn vad gäller den ekonomiska utvecklingen och presenteras av Swedbank och Silf, organisationen för inköp och logistik.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer