ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Starka siffror från Facebook – aktien stiger i efterhandeln

  • Foto: Marcio Jose Sanchez

Sociala medie-jättens Facebooks intäkter överträffade analytikernas förväntningar under det första kvartalet. Bolagets resultat tyngdes dock av juridiska kostnader på 3 miljarder dollar under kvartalet. Aktien stiger med drygt 4 procent i efterhandeln. 

På onsdagen var det dags för Facebook att presentera sina siffror för det första kvartalet 2019. Omsättningen landade på 15,1 miljarder dollar vilket var över analytikernas prognos på 14,97 miljarder dollar enligt Bloombergs sammanställning. 

Vinsten per aktie landade på 0,85 dollar vilket kan jämföras med 1,69 dollar under samma kvartal i fjol. Siffran tyngs dock av juridiska kostnader på 3 miljarder dollar som bolaget tog under kvartalet. Inklusive dessa landade vinsten per aktie på 1,89 dollar. 

Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 1,62 dollar.  

Facebooks dagligen aktiva användare uppgick till 1,56 miljarder under mars vilket var en ökning på 8 procent jämfört med i fjol. Antalet månatligt aktiva användare uppgick till 2,38 miljarder vilket även det var en ökning på 8 procent. 

Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 1,56 miljarder respektive 2,37 miljarder enligt Bloombergs sammanställning. 

”Vi hade ett bra kvartal och vår verksamhet och gemenskap fortsätter att växa. Vi fokuserar på att bygga ut vår integritetsfokuserade vision för det sociala nätverkandet framtid och samarbetar för att ta itu med viktiga frågor kring internet”, säger Mark Zuckerberg, vd för Facebook, i rapporten. 

De 3 miljarder dollar i legala kostnader som Facebook tog under kvartalet är enligt rapporten den uppskattade förlusten i samband med Federal Trade Commissions, FTC, utredning av bolagets plattform och hantering av användardata.  

”Vi uppskattar att förlusten i denna fråga uppgår till 3-5 miljarder dollar. Frågan är fortfarande ouppklarad och det finns inga garantier om tiden eller villkoren för det slutgiltiga utfallet”, skriver Facebook i rapporten. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer