ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Rapportfloden

Stark rapport från Intel ger kurslyft – höjer helårsprognosen

  • Foto: Ben Margot

Halvledarjätten Intel redovisar både ett bättre resultat och en högre omsättning än väntat för det andra kvartalet. Bolaget höjer samtidigt försäljningsprognosen för helåret. Aktien stiger rejält i efterhandeln.

Intels omsättning uppgick till 16,5 miljarder dollar under det andra kvartalet. Det är en minskning med knappt 3 procent jämfört med fjolårets andra kvartal men bättre än väntade 15,7 miljarder enligt Bloombergs analytikerenkät.

Det justerade resultatet per aktie landade på 1,06 dollar och var därmed över de 0,89 dollar som analytikerkåren räknat med. Det är också en liten ökning jämfört med de 1,04 dollar som rapporterades för motsvarande period 2018.

Intel höjer också försäljningsprognosen för helåret från tidigare drygt 69 miljarder till 69,5 miljarder. Analytikerkåren har annars varit skeptisk till den tidigare prognosen med konsensus runt knappt 68,6 miljarder dollar.

Aktien handlas upp 5,6 procent i den amerikanska efterhandeln efter att ha tappat 21,4 procent i den ordinarie handeln inför rapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer