ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stark måndag på Nordenbörserna – medvind för Vestas

De nordiska börserna avancerade på bred front under måndagen samtidigt som rapportsäsongen tog en tillfällig paus. Regionala Vinx 30 ökade 0,9 procent till nivån 922. 

Investerarna hoppas på ett positivt utfall av veckans handelssamtal mellan USA och Kina, och oron från i slutet av förra veckan föreföll ha bytts till en försiktig optimism.

I Köpenhamn var OMXC25-indexet upp 1,1 procent till 1.063.

Vindkraftbolaget Vestas avancerade 4,8 procent i spåren av höjda riktkurser från såväl Kepler Chevreux som Carnegie. Samtidigt har MHI Vestas, som är ett samriskbolag mellan Vestas och Mitsubishi, vunnit en order på 476 megawatt i Tyskland, skrev Ritzau. 

Andra vinnare i Danmark var hörhjälpsbolagen William Demant och GN Store Nord som avancerade 3,0 respektive 2,2 procent.

I Helsingfors stärktes OMXH25-indexet 0,8 procent till 4.094.

Industribolaget Outotec parkerade i toppen av index i spåren av att Carnegie höjt rekommendationen till köp samt riktkursen till 5:00 euro. Aktien avancerade drygt 11 procent till 3:29 euro.

På vinnarsidan märktes även Outokumpu och Valmet som var upp 7,5 respektive 5,5 procent.

Oslobörsens OBX-index ökade med 0,6 procent till 774.

DNO stärktes 5,3 procent efter att ha kommit med en reservuppdatering som innehöll ljusare siffror för Peshkabir-fältet.

Norwegian tappade däremot 0,6 procent till 107 norska kronor sedan HSBC sänkt rekommendationen till minska från behåll, skrev TDN Direkt. Samtidigt sänktes riktkursen med 60 norska kronor till 80 norska kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies