ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Starbreeze rusar på uppgifter om avtal

  • Foto: Jonas Eng

Gamingbolaget Starbreeze aktie rusade med över 20 procent på onsdagsmorgonen efter morgonens nyhet att bolagets långivare Smilegate tecknat avtal med italienska Digital Bros.

Starbreeze befinner sig fortfarande i rekonstruktion men aktien har spekulationshandlats det senaste året och är upp med 13-14 procent sedan årsskiftet.

Digital Bros avtale med den koreanska sektorkollegan Smilegate gäller Smilegates tillgångar i Starbreeze.

Avtalet omfattar främst en köpoption på den konvertibel om 215 miljoner kronor Starbreeze ställt ut till Smilegate, men även en låneskuld som Starbreeze har till Smilegate samt Smilegates aktieinnehav i Starbreeze.

Digital Bros dotterbolag 505 Games har genom åren stått som förläggare till flera spel från Starbreeze, däribland Payday och The Walking Dead. Digital Bros äger även aktier i Starbreeze och har en representant i bolagets styrelse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer