ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Starbreeze tar nedskrivning på 111 miljoner och förlänger konvertibel

  • Foto: Jonas Eng

Gamingbolaget Starbreeze, som sedan december 2018 befinner sig i rekonstruktion, har kommit överens med Smilegate om en förlängning av en konvertibel till 2024 mot en avgift på 165 miljoner kronor. Bolagen avslutar även Crossfire-projektet vilket resulterar i att bolaget tar en nedskrivning på 111 Mkr gällande aktiverade utvecklingskostnader. 

Strax efter klockan 13 på fredagen meddelade krisande Starbreeze att bolaget kommit överens med Smilegate om förändrade villkor för en konvertibel. Konvertibelns förfallodag förlängs därmed från februari 2020 till december 2024 och efterställs övriga skulder. Starbreeze avgift för detta uppskattas till 165 Mkr. 

”Avgiften kommer att löpa med noll procents ränta och utbetalas efter det att samtliga övriga skulder under rekonstruktionen är återbetald och är kopplad till att Starbreeze har ett positivt kassaflöde”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Som en del av avtalet har Smilegate även begärt en justerad konverteringskurs för avtalet. 

”Med anledning av begäran om justerade villkor gällande lösenkursen för konvertibeln kommer styrelsen i Starbreeze att kalla till extra bolagsstämma inom kort där den nya konverteringskursen kommer föreslås till snittkursen för handelsdagarna 9 december 2019-10 januari 2020”, skriver Starbreeze. 

De befintliga villkoren har en konverteringskurs in 13,49 kronor per aktie eller med en lägsta kurs på 9,35 kronor baserat på snittpriset under de senaste 60 dagarna från att konverteringen begärs. 

I ett separat pressmeddelande meddelade Starbreeze även att bolagen kommit överens om att avsluta samarbetet kring det Crossfire-relaterade spelprojektet. Som en konsekvens kommer Starbreeze göra en nedskrivning på 111 Mkr under det fjärde kvartalet som enligt bolaget dock inte påverkar bolagets likviditet. Samtliga rättigheter till spelet kommer återföras till Smilegate. 

Nyheterna mottogs med viss förvirring på Stockholmsbörsen där aktien först drygade ut fredagens tidigare uppgång på 13,8 procent till omkring 17,2 procent innan aktien plötsligt rasade till minus drygt 33 procent. 25 minuter efter att nyheterna släpptes hade aktien återhämtat sig till omkring minus 13 procent.

  • Starbreeze kursutveckling under fredagen. Foto: Infront
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer