ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stålbolaget sänker helårsprognosen igen: ””Besvärliga marknadsförutsättningar”

Stålbolaget Voestalpine spår att rörelseresultatet kommer komma in något lägre än vad som tidigare kommunicerats, enligt bolagets delårsrapport för andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 på onsdagen. ”Besvärliga marknadsförutsättningar” ligger bakom sänkningen.

Österrikiska Voestalpine spår nu att vinsten (ebitda) kommer komma in på ”omkring 1,3 miljarder euro” 2019. Väntat enligt Bloomberg News analytikersnitt var att Voestalpine skulle guida för en rörelsevinst på 1,4 miljarder.

För att stävja marknadsmotvindarna har Voestalpine initierat en översyn där man avser utreda positionering.

Det andra kvartalet slutade med rörelsevinsten (ebitda) 295 miljoner euro, mot väntade 302 miljoner euro. Omsättning kom in på 3,2 miljarder euro. Väntat för omsättningen var 3,1 miljarder euro.

Voestalpine har de senaste åren sänkt vinstprognosen vid ett stort antal tillfällen. Bolaget redovisade ett brant resultatfall till 1.6 miljarder euro för det senaste verksamhetsåret och sänkte då också utdelningen till aktieägarna mer än väntat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer