ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

SSAB fortsätter börslyftet – Moberg Pharma rasar

SSAB fortsätter att ta mark på Stockholmsbörsen och Moberg Pharma rasar efter dystra besked från bolagets fas 3-studie.

Dagens vinnare

• Förra veckoslutets kursraket bland storbolagen, SSAB, fortsätter att stiga för fjärde handelsdagen i rad. Di har tidigare rapporterat att bolaget höjer stålpriserna på grovplåt på den nordamerikanska marknaden med 50 dollar per ton med omedelbar verkan. B-aktien stiger 2,7 procent i måndagshandeln.

• SEB är dagens mest omsatta aktie och stiger 1,1 procent utan några bolagsspecifika nyheter i telegramflödet. Bland övriga storbanker stiger även Nordea, Swedbank och Handelsbanken.

• Aluminiumföretaget Gränges avancerar 0,5 procent efter att Di rekommenderat köp på aktien i måndagens tidning.

Dagens förlorare 

• Moberg Pharma rasar närmare 50 procent efter att bolaget presenterat sin fas 3-studie med MOB-015, för behandling av nagelsvamp. Andelen patienter som uppnådde fullständig läkning av den utvalda stortånageln var klart lägre än vad marknaden hoppats på.

• Ericsson tappade 0,4 procent efter att bolaget accepterat en förlikning med amerikanska justitiedepartementet DOJ och finansinspektionen SEC i fallet som rör korruptions- och mutanklagelser. Telekomjätten kommer betala 1 miljard dollar i böter, enligt pressmeddelanden som skickades ut på fredagskvällen.

• Forskningsbolaget Oncopeptides tappade 4 procent. Bolaget har presenterat data från studier med sin läkemedelskandidat melflufen vid den vetenskapliga blodkongressen Ash som inleddes i helgen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer