ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cancerbolag rusade över 60 procent efter succéstudie

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusade med över 67 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/II-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer.

Lundabaserade Hamlet Pharmas aktie har med dagens uppgång stigit med över 362 procent hittills i år.

Enligt ett pressmeddelande som skickades ut på fredagsförmiddagen visar den första datan i studien som genomförs i Prag hög signifikant skillnad mellan de patienter som behandlats med Alpha1H och placebogruppen inom flera variabler. Behandlingen visade sig också vara säker då inga biverkningar upptäckts.

”Det här är en väldigt viktig milstolpe för bolaget. Vi behöver mer data men förhoppningsvis kan detta bli en lindrigare kemterapibehandling för framtiden”, säger bolagets vd Mats Persson i en kommentar.

Störste ägare och därmed vinnare på torsdagens kursrusning är grundare och ordförande Catharina Svanborg som äger 53 procent av aktierna i Hamlet Pharma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer