ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spotlight-bolaget avvecklar spelsajt som köptes från Zlatan

  • Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Future Gaming Group har beslutat att avveckla white label-spelsajten Suomivegas.com och göra om den till en så kallad affiliatesajt, där man driver trafik till andra spelbolag. Bolaget gjorde likadant med Sverigekronan.com tidigare under maj.

Future Gaming har även undersökt möjligheten att sälja SuomiVegas men inte hittat ”intressanta köpare”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det var 2017 som Future Gaming köpte varumärkena Sverigekronan.com och Suomivegas.com från spelbolaget Bethard Group, det Malta-baserade företaget där Zlatan Ibrahimović är fjärde största ägare. Köpeskillingen för de två varumärkena var då 58 miljoner kronor kontant.

Bethard Group är samtidigt Future Gamings leverantör av speltjänster och var ett av bolagen som tilldelade svensk spellicens för onlinespel och vadhållning av Lotteriinspektionen vid årsskiftet. I den licensen ingick Sverigekronan.com och Suomivegas.com.

När white label-verksamheterna på Suomivegas och Sverigekronan har avvecklats kommer koncernen ha renodlats till att enbart fokusera på sin kärnverksamhet: att driva trafik till andra spelbolag.

”SuomiVegas har gjort en mindre förlust under de senaste månaderna och samtidigt tappat mycket i volym, vilket gör det svårare att täcka verksamhetens kostnader. FGGI bedömer att det inte finns förutsättningar att vända utvecklingen för en liten white label-aktör på den konkurrensutsatta spelmarknaden”, skriver bolaget.

 

Fotnot: White label innebär att en produkt eller tjänst tillverkas av ett företag åt ett annat företag, som sätter sitt varumärke på den och säljer den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer