ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spiltan investerar 185 miljoner i fastighetskoncern

  • Per H Börjesson, vd för Spiltan. Foto: Amanda Lindgren

Investmentbolaget Spiltan investerar 185 miljoner kronor i fastighetskoncernen P&E Persson. Det framgår av ett pressmeddelande. 

P&E Persson grundades 1991 och förvaltar omkring 1.000.000 kvadratmeter fastigheter. Marknadsvärdet på bolagets delägda fastigheter, dotterbolag och utvecklingsprojekten uppgår till omkring 1,5 miljarder kronor.

”Det skall bli otroligt spännande att, tillsammans med familjen Persson och de kompetenta medarbetarna, fortsätta utveckla en framgångsrik fastighetskoncern genom att öka antalet investeringar och sprida möjligheten att investera i fastigheter med långsiktiga hyreskontrakt till en bredare målgrupp”, äger Per H Börjesson, vd för Spiltan, i ett pressmeddelande. 

De nya färska miljonerna tillförs P&E Persson genom en nyemission och ska bland annat gå till att öka andelen fastigheter där bolaget är majoritetsägare. 

”Vi valde Spiltan som partner för att de inte har någon exitstrategi så att vi tillsammans kan utveckla P&E Persson på lång sikt”, säger Per-Olof Persson, vd för P&E Persson, i en kommentar. 

”Under de närmaste åren gör vi också bedömningen att det kommer att finnas stora möjligheter för en aktör med större kapitalresurser att förvärva byggrätter och fastighetsutvecklingsprojekt som fått problem med finansieringen”, fortsätter han. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer