ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelregleringen en riktig nitlott för Aftonbladet – vinsten halverad

  • Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Mediekoncernen Schibsted rapporterar en justerad vinst strax över förväntningarna i det andra kvartalet. För bolagets tidningsjätte Aftonbladet är det kärvare tider i spåren av omregleringen på den svenska spelmarknaden.

Inom affärsområdet News Media, där bland andra Aftonbladet och SvD ligger, lyfter Schibsteds vd Kristin Skogen Lund fram att utvecklingen har varit god trots en utmanande marknad. Intäkterna från digitala prenumerationer uppges ha fortsatt att utvecklas starkt och kostnadskontrollen sägs vara god. Men Aftonbladet har det tuffare, enligt Kristin Skogen Lund. 

”Vår huvudsakliga utmaning ligger i Aftonbladet där den starka inbromsningen på spelmarknaden, i spåren av hårdare reglering, har minskat annonsörernas investeringar”, skriver Kristin Skogen Lund.

Aftonbladets intäkter föll med 15 procent till 367 miljoner norska kronor i det andra kvartalet, jämfört med samma period i fjol, samtidigt som ebitda-resultatet i stort sett halverades till 27 miljoner norska kronor. Intäkterna online backade med 14 procent och för papperstidningen var de ner 15 procent i svenska kronor. Intäkterna från digitala prenumerationer steg med 15 procent i svenska kronor. 

För hela Schibstedkoncernen redovisas ett ebitda-resultat på 1.060 miljoner norska kronor för det andra kvartalet 2019 inklusive Adevinta som knoppades av i våras. Väntat var ett ebitda-resultat om 1.020 miljoner norska kronor, enligt ett genomsnitt av åtta analytikerprognoser som Infront Data sammanställt inför rapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer