ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelinspektionens varning: Ni kan bryta mot spellagen

Spelinspektionen har skickat ut en skrivelse till betaltjänstleverantörer. Myndigheten uppmanar bolagen inte beblanda sig med spelbolag utan licens.

I skrivelsen påtalas vikten av att inte förmedla insatser eller vinster till och från spelbolag som, utan svensk licens, riktar sig mot den svenska spelmarknaden. Målet är att kanalisera spelandet till lagliga alternativ och minimera utbudet av olagligt spel.

”Allt spel om pengar som tillhandahålls i eller riktar sig till Sverige, även spel över internet, ska ha svensk spellicens. Betaltjänstleverantörer som förmedlar insatser eller vinster till och från spelbolag som saknar licens kan göra sig skyldiga till brott mot spellagen”, skriver Spelinspektionen i ett pressmeddelande. 

Spelinspektionen har tidigare gjort bedömningen att omkring 91 procent av allt spelande på den ”konkurrensutsatta marknaden” skedde hos spelbolag med svensk licens under det första halvåret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer