ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelinspektionen vill förbjuda spel på gult kort och dubbelfel

Spelinspektionen har tagit fram förslag på föreskrifter och allmänna råd med syftet att motverka matchfixning. Om åtgärderna genomförs kommer det inte vara tillåtet att erbjuda spel på om en fotbollsspelare ska få gult kort eller om en tennisspelare kommer att göra dubbelfel.

”Med den här åtgärden motverkar vi att idrottsutövare själva manipulerar resultat. Samtidigt minskar motivet för en utomstående att försöka påverka en enskild utövare”, säger Spelinspektionens Generaldirektör Camilla Rosenberg i ett pressmeddelande.

Om förslaget blir verklighet innebär det att spelbolagen på den svenska licensmarknaden inte får erbjuda vadhållning på regelbrott eller förlust i delmoment. Myndigheten föreslår också förbud gällande spel på minderårigas individuella prestationer.  Det är sedan tidigare förbjudet att anordna spel på händelser och evenemang där övervägande delen av deltagarna är minderåriga.

Spelinspektionens förslag till föreskrifter har nu skickats på på remiss. Parallellt med föreskriftsarbetet pågår arbetet i Matchfixningsrådet, som samordnas av Spelinspektionen. I rådet ingår aktörer som har ett ansvar att bekämpa matchfixning, bland annat spelbranschen, idrottsrörelsen och andra myndigheter, exempelvis Polisen och åklagare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer