ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelinspektionen avskriver Betsson-ärende

Betsson har inte brutit mot villkoret i spellicensen när de erbjöd vadhållning i en allsvensk match mellan AIK och IFK Göteborg. Det slår Spelinspektionen fast. 

Spelinspektionen fick i våras information att Betsson erbjöd vadhållning på matchen som omfattade vadslagning på individuell nivå som vilket spelare som skulle göra första hattrick, första målet eller om spelarens lag skulle vinna. Två minderåriga spelare fanns som alternativ. 

I licensen som Betsson fick framgår att licensinnehavare inte får erbjuda vadhållning på ”händelser eller evenemang” där en övervägande del av deltagarna är under 18 år. Dock är inte begreppet ”händelser och evenemang” närmare definierat och Betsson menade därmed att spellagen inte kan tillämpas på enskilda spelare. 

Dessutom menade speljätten att de minderåriga som tävlar ofta är proffs och att det i praktiken inte föreligger större risk för matchfixning av deras prestation än vad det gör för deras äldre lagkamrater. 

I det aktuella fallet rörde det sig om vem som skulle göra vissa mål i matchen. Eftersom en majoritet av de valbara alternativen var över 18 år gör Spelinspektionen bedömningen att Betsson inte brutit mot licensen och avskriver ärendet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer