ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelbolaget riskerar avnotering: ”En chock”

Spelbolaget Gaming Corps riskerar en avnotering från handelsplatsen First North. ”Dagens besked kommer som en chock”, skriver bolagets vd Joha Kauppinen i ett pressmeddelande.

Aktien sattes på observationsstatus i december 2018 och Nasdaq beslutade då att Gaming Corps skulle genomgå en omnoteringsprocess. Parallellt med detta inledde bolaget en omstrukturering av verksamheten. Nasdaq har i dag skickat ut en sammanställning på överträdelser som bolaget gjort sedan 2016 och med bakgrund av dessa beslut om en avnotering. Bolaget har dock rätt att inkomma med skriftliga synpunkter. 

”Dagens besked kom som en chock. Vi hade inte väntat oss att bedömningen av Bolaget skulle vägas till största delen på historiska händelser. Ledning och styrelse vidhåller alltjämt att beslutet om observationsnotering december 2018 var korrekt, och vi står bakom Nasdaqs bedömning av alla historiska överträdelser. Bedömningen om Bolagets framtida förmåga till regelefterlevnad delar vi dock inte, och hoppas respektfullt att med kommande skrivelse kunna förmedla nuvarande styrelse och lednings åtagande att säkra såväl framgångsrik verksamhet som god regelefterlevnad och korrekt informationsgivning. Nu har vi fått ett uttalande som vi kan bemöta och det ska vi göra. Beslutar Nasdaq därefter om avnotering kommer ledningen presentera en annan lösning för att säkra aktieägarnas intressen”, skriver bolagets vd Juha Kauppinen, i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer