ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Soltech laddar förvärvsbössan

Solenergibolaget Soltech har beslutat att aktivt öka försäljningsinsatserna av de egna produkterna i Sverige genom att implementera en förvärvsstrategi som syftar till att säkerställa marknadsföring, försäljning och distribution av de egna produkterna till slutkund.

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande. 

"Soltech avser att förvärva bolag verksamma inom försäljning och installation av tak, fasader och solenergilösningar. En företagsmäklare har engagerats i syfte att finna lämpliga förvärvskandidater enligt Soltechs kriterier", meddelas det.

Målet är att slutföra ett första förvärv före årsskiftet.

"Vi har hittills varit en ren produktleverantör på den svenska marknaden. För att snabba på skiftet till framtidens solceller väljer vi nu att förvärva bolag med en verksamhet där våra produkter får en direktkanal ut på marknaden. Det kan bli både solenergi-, tak-, och fasadföretag", säger vd Stefan Ölander.

Varje år sker cirka 30.000 takbyten i Sverige på befintliga villor till ett värde av cirka 5 miljarder kronor, uppger Soltech.

"Genom de planerade förvärven kommer Soltech Energy på koncernnivå vara delaktiga i denna försäljnings - och installationskanal och där marknadsföra sina integrerade produkter - som både är ett nytt tak och en solcell", skriver bolaget.

Utöver denna marknad tillkommer bostadsrättsföreningar och offentliga byggnader samt fasadmarknaden. 

I ett första steg kommer Soltech att fokusera på den svenska marknaden, men bolaget utesluter inte andra marknader i framtiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer