ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Solenergibolaget gör nyemission på 74,2 miljoner

Soltech Energy har beslutat att genomföra en nyemission om cirka 74,2 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare, enligt ett pressmeddelande.

Den 25 april flaggade Soltech för att det skulle genomföra emission för förvärvssatsning, och att mer information skulle komma i början av maj, vilket nu alltså skett.

Företrädesemissionen avses finansiera en offensiv expansion genom förvärv av ytterligare företag samt för att utveckla befintliga dotterbolag, skriver Soltech på torsdagen.

Villkoren i företrädesemissionen innebär att sex befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till en teckningskurs om 10 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka 30 procent jämfört med den volymvägda snittkursen de senaste 20 handelsdagarna. 

Vid ett stort intresse för företrädesemissionen har styrelsen mandat att besluta om en nyemission av högst 2,6 miljoner aktier i en övertilldelningsoption. 

Utspädningen kommer maximalt att uppgå till cirka 18 procent

Av emissionslikviden, som vid fullteckning kommer att uppgå till cirka 74,2 miljoner kronor före emissionskostnader, reserveras i prioritetsordning 20 miljoner kronor för täckande av dotterbolags behov av rörelsekapital, 50 miljoner för ytterligare företagsförvärv samt investering i marknadsföring. Därutöver beräknas emissionskostnaderna uppgå till 3,5 miljoner kronor av emissionslikviden. 

Avanza Bank är finansiell rådgivare och emissionsinstitut och Nordnet Bank är så kallad selling agent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer