ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Softbank investerar 9,5 miljarder kronor i betalbolag – aktien rusar

  • Masayoshi Son, vd för Softbank. Foto: Kiyoshi Ota

Det japanska teknikkonglomeratet Softbank har köpt 5,6 procent av det tyska betalningsbolaget Wirecard för 900 miljoner euro, motsvarande nästan 9,5 miljarder kronor, rapporterar Reuters.

Wirecard har under de senaste tre månaderna varit aktuellt framför allt beroende på skriverier i brittisk press som gjort gällande att personer i bolagets ledning mörkat misstänkta bokföringsbedrägerier på bolagets asiatiska kontor. Wirecardaktien sattes som en konsekvens av uppgifterna under blankningsförbud, vilket lyftes i går, tisdag. 

Uppgifterna om Softbanks intåg i bolaget får Wirecard-aktien att rusa på Frankfurtbörsen på onsdagen, där den vid 10-tiden är upp med cirka 8 procent. De senaste tre månaderna är facit för aktien i skrivande stund minus 16,5 procent.

I mars tillkännagav Wirecard att en undersökning av Financial Times uppgifter gav vid handen att personal på bolagets Singaporekontor kan ha gjort sig skyldiga till lagbrott, men att dessa i sådana fall inte påverkar bolagets finansiella ställning.

Wirecard och Softbank har med affären också ingått ett strategiskt partnerskap där den senare ska hjälpa det tyska bolaget att expandera i Japan och Sydkorea.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies