1515
Annons

Softbank förväntar sig vinst på 34 miljarder dollar från avyttring av Alibaba-aktier

Foto:Shuji Kajiyama

Japanska konglomeratet Softbank förväntar sig en vinst på 4,6 biljoner yen, motsvarande 34,1 miljarder dollar, från avyttringen av aktier i Alibaba. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Industrivärdens vd ser god efterfrågan men utbudsbegränsningar

Fredrik Lundbergs investmentbolag Industrivärden redovisar en minskning av substansvärdet med 23 procent under årets nio första månader, inklusive återinvesterad utdelning.

Industrivärdens substansvärde var 249 kronor vid periodens utgång, framgår det av kvartalsrapporten. Det innebär en minskning med 83 kronor per aktie sedan årsskiftet.

Totalavkastningen uppgick under de första nio månaderna 2022 till minus 20 procent för A-aktien och minus 19 procent för C-aktien, jämfört med minus 31 procent för Stockholmsbörsens totalavkastningsindex (SIXRX).

”Efterfrågan är god inom flera sektorer men utbudet begränsas av arbetskraftsbrist och störningar i leveranskedjor, vilket skapar obalanser”, skriver Helena Stjernholm, vd på Industrivärden i rapportens vd-ord.

Hon konstaterar vidare att hushållens syn på framtiden är mycket pessimistisk och i många fall på rekordlåga nivåer och att makroutvecklingen också speglats i en mycket svag och volatil aktiemarknad.

Vad gäller Sandviks avknoppning av Alleima anser Helena Stjernholms att uppdelningen stärker såväl Sandviks som Alleimas utvecklingsmöjligheter över tid. Industrivärden har förvärvat ytterligare aktier i Alleima för cirka 700 miljoner kronor efter noteringen, vilket Di tidigare har rapporterat om.

Under det tredje kvartalet genomförde bolaget även investeringar i Sandvik och Handelsbanken för totalt cirka 400 miljoner kronor.

Industrivärden (C-aktien) stiger i torsdagens handel på en i övrigt munter börs.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera