ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sobi köper preparat för 4,9 miljarder – aktien vänder upp

Specialistläkemedelsbolaget Sobi har nått ett avtal med Novimmune om att köpa ett bolag som äger emapalumab och relaterade tillgångar för 4,9 miljarder kronor. Samtidigt ska forskningsverksamheten omorganiseras för att fokusera på projekt i sen fas. Aktien vänder upp.

Emapalumab är en human monoklonal antikropp som är godkänd i USA för behandling av både vuxna och barn med primär hemofagocyterande lymfohistiocytos, en sällsynt störning i immunsystemet.

Sobi-aktien bjöd inledningsvis på skakig handel efter beskedet men har nu stärkts tydligt. Kort efter beskedet är aktien upp knappt 2 procent till 173,7 kronor efter att som mest ha backat 1,6 procent tidigare under dagen.

Förvärvet inkluderar samtliga av Novimmunes tillgångar relaterade till empalaumab. Samtliga medarbetare som arbetar med klinisk och biofarmaceutrisk utveckling av läkemedlet följer också med i affären. Vidare ingår en option på de gemensamma finansiella rättigheterna till NI-1701 och NI-1801 som är två produktkandidater inom immunokologi.

Förvärvet inkluderar också en så kallad ”priority review voucher” inom ett av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s program som ger företag som investerar i särläkemedel möjligheten att få lägre ansökningskostnader och kortare granskningsperiod.

Av köpeskillingen på 515 schweizerfranc, alltså närmare 4,9 miljarder kronor, har merparten eller 400 miljoner schweizerfranc åtagits enligt det tidigare exklusiva licensavtalet för emapalumab. Enligt Sobi väntas affären vara klar under det tredje kvartalet och inte ha någon påverkan på resultatet för helåret. Förvärvet är skuldfinansierat via nya banklån. 

Sobis vd Guido Oelkers beskriver affären som ett ”viktigt steg” för läkemedelsbolaget.

 ”Genom detta kan vi förverkliga den fulla potentialen hos emapalumb som är en viktig behandling inom terapiområdet immunologi och som möter ett stort medicinskt behov”, säger han enligt pressmeddelandet.

I samband med förvärvet meddelar Sobi också att verksamheten för forskning och utveckling omorganiseras för att fokusera på terapiområdena Haematology och Immunology. Bland annat ska bolaget etablera ett kompetenscentrim för Haematology i Sverige och ett kompetenscentrum för Immunology i Schweiz.

Fokus ligger på forskning och utveckling i sen fas, varför verksamheten inom tidig forskning samt partnerprogram utanför kärnområdena kommer att avvecklas. Det gäller SOBI006- och SOBI003-projekten.

Kostnaderna för omstruktureringen beräknas till mellan 100 och 200 miljoner kronor i år. Omorganisationen ska enligt ett pressmeddelande frigöra 200–300 miljoner kronor 2020 vilket ska möjliggöra återinvesteringar. Drygt 90 tjänster beräknas bli övertaliga.

I övrigt upprepar Sobi sina helårsprognoser för 2019, exklusive omstruktureringskostnaderna.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies