ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Rapportmorgon

Sobi bommar förväntningarna

Specialistläkemedelsbolaget Sobi når inte upp till analytikernas förväntningar för det första kvartalet. Både omsättningen och rörelseresultat kom in under förväntan.

Sobis justerade ebita-resultat för det första kvartalet landar på 1.471 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 1.586 Mkr. Jämfört med fjolårets första kvartal motsvarar det dock en ökning med hela 91 procent.

Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 45 procent, en förstärkning med 6 procentenheter jämfört med det första kvartalet 2018.

Även omsättningen på 3.265 Mkr var något under väntade 3.454 Mkr. Jämfört med fjolårets första kvartal ökade dock omsättningen med 77 procent.

Försäljningen av Elocta ökade med knappt 53 procent på årsbasis till 991 Mkr medan försäljningen av Aprolix ökade med 120 procent jämfört med fjolårets första kvartal till 337 Mkr.

Vd Guido Oeklers uppger att han är ”mycket nöjd” med framstegen för båda produkterna och beskriver det första kvartalet som starkt.

”Affärsområdet Haemophilia fortsätter att växa starkt och vi har sett positiva effekter från lanseringen av Gamifant i USA, även om lanseringen fortfarande befinner sig i ett tidigt skede. Vi ser också en ökande efterfrågan på Synagis”, skriver han i en kommentar.

De totala intäkterna inom Haemophilia ökade med 42 procent på årsbasis till 1.731 Mkr medan Immunologys försäljning uppgick till 1.100 Mkr där förvärvet av USA-rättigheterna för Astra Zenecas Synagis stod för merparten, närmare bestämt 665 Mkr. Förvärvet slutfördes en 23 januari i år.

Försäljningen minskade dock med 4 procent till 434 Mkr inom Specialty Care.

Bolaget upprepar sina tidigare prognoser för både försäljning och resultat. Intäkterna väntas landa på 12,5 till 13 Mkr för helåret och ebita-resultatet väntas landa på 5-5,3 Mkr.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer