ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Småspararfavoriten fortsätter rusa – kursen dubblad på en vecka

  • Jörgen Olsson, ordförande i Oasmia. Foto: OSKAR BAKKE

Läkemedelsbolaget Oasmia fortsätter att rusa på börsen efter en nyhetsintensiv föregående vecka. På fem handelsdagar har mid cap-bolagets börsvärde fördubblats från en till två miljarder kronor.

Förra veckans rusning inleddes på tisdagen då aktien steg 28 procent. Samma dag hade Oasmia kablat ut att bolaget tillsatt en ny rådgivande kommitté som ska arbeta nära forsknings- och utvecklingsteamet. Samtidigt utsågs Nina Heldring till ny medicinsk chef för läkemedelsbolaget.

Efter en mellandag på onsdagen steg aktien med 19 procent på torsdagen och följde upp detta med en uppgång på hela 38 procent i fredagshandeln. Samma dag hade bolagets styrelse meddelat att de löst ”tidigare oklarheter” med Oasmias största ägare Arwidsro vilket även innebär att skuldsättningen minskas väsentligt.

”Nu är det löst. Det har vi gjort samtidigt som vi stärkt kassan och balansräkningen och att huvudägaren visat att de fortsatt vill stötta bolaget”, uppgav Jörgen Olsson till Finwire

I måndagshandeln är Oasmia upp 14 procent som tredje mest omsatta aktie. Under de fem senaste handelsdagarna summeras uppgången till 109 procent, vilket innebär att börsvärdet stigit från cirka 1 miljard till knappt 2 miljarder kronor. Aktien är en småspararfavorit – hos Avanza finns det 10.858 kunder med Oasmia i portföljen, enligt nätmäklarens hemsida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer