ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Smart Energy säljer dotterbolag – vill dela ut köpeskillingen

Ledningen i Smart Energy har kommit överens med Energifonden Sverige om avyttringen av sitt dotterbolag Smart Energy Logistics AS, enligt ett pressmeddelande. Lejonparten av köpeskillingen kommer att delas ut till aktieägarna.

"Köpeskillingen uppgår till 48,3 miljoner kronor och motsvarar samma summa som vid förvärvet av aktierna 2019-06-13. Detta frigör likvida medel som kommer kunna användas på ett bättre och mer betryggande sätt i form av aktieutdelningar eller till nya förvärv inom bränslebranschen", skriver Jesper Starander, vd för Smart Energy, i pressmeddelandet. 

En av anledningarna till avyttringen är de föreliggande riskfaktorerna i shippingbranschen kopplat till de attentat som många fartyg blivit utsatta för under året, vilket medför en stor risk för ökade driftskostnader, står det vidare.

I ett separat pressmeddelande tillkännager bolaget att styrelsen har för avsikt att vid en extra bolagsstämma föreslå en aktieutdelning på motsvarande 0,06 kronor per aktie. Värdet på utdelningen från Smart Energy Sweden uppgår till cirka 42 miljoner kronor, baserat på eget kapital i det utdelade bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer