ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Små rörelser väntas när Wall Street öppnar

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri. New York-börserna såg därmed ut att inleda handeln med marginella indexrörelser.

Strax före klockan 15 var terminerna för Dow Jones industriindex, S&P 500 och Nasdaq 100 samtliga marginellt högre. I Europa noterades börserna i Frankfurt och Paris aningen uppåt, medan London var marginellt ned.

Före börsöppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA i förra veckan sjönk med 5.000 till 192.000 personer. Utfallet var något lägre än väntade 205.000. 

Försäljningen i amerikansk detaljhandel steg i mars med 1,6 procent jämfört med närmast föregående månad, en större ökning än konsensus som var 0,9 procent. Samtidigt kom dock Philadelphia Fed Index, som visar på aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, in lägre än väntat på 8,5. Väntat var ett index på 10,4.

Industrikonglomeratet Honeywell slog förväntningarna för såväl resultat och intäkter med sin kvartalsrapport, som offentliggjordes före öppning. Bolaget höjde även sina egna prognoser för omsättning och resultat helåret 2019. Aktien var upp 1 procent i förhandeln.

Ett annat rapportbolag, American Express, var något ned i handeln före öppning. Bolagets justerade vinst per aktie för det första kvartalet var 2 cent över konsensus, medan intäkterna kom in något lägre än förväntat.

Bilddelningsforumet Pinterest börjar handlas efter att priset i noteringen satts till 19 dollar per aktie, högre än det i prospektet tidigare angivna intervallet 15-17 dollar.

Cannabisbolaget Canopy Growth avancerade drygt 7 procent i förhandeln, sedan källor för tv-kanalen CNBC uppgett att bolaget är nära ett köp av rivalen Acreage Holdings. En affär kan ske redan på torsdagen, enligt källorna.

Morgan Stanley stod lägre före öppning. Citi har sänkt aktien till neutral från tidigare köp, med motiveringen att Morgan Stanley i år redan har stigit cirka 22 procent.

Wedbush har sänkt det sociala medie-bolaget Snap till neutral från outperform, även i detta fall på grund av aktiens värdering där nuvarande kurs enligt Wedbush inte lämnar någon uppsida. Snap backade 4 procent i förhandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer