ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Små rörelser i New York – läkemedelsjätte rusar på bud

  • Foto: Richard Drew

New Yorks ledande börsindex inleder tisdagshandeln försiktigt inför G20-mötet i Japan i veckan. Läkemedelsjätten Allergan rusar på Abbvies bud.

S&P 500 öppnar marginellt upp medan Nasdaqs kompositindex är ned något och Dow Jones ökar knappt 0,1 procent. 

Inför veckans G20-möte uppger USA:s president Donald Trump att han är tillfreds oavsett utfall.

Läkemedelsjätten Abbvie har meddelat att de förvärvar Allergan. Värdet på förvärvet uppgår till cirka 63 miljarder dollar och utgörs av aktier och kontanter. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

Allergan rusar med 29 procent i den inledande handeln. Abbvie är istället ned 10,1 procent.

Efter USA-börsernas stängning på tisdagen släpper Fedex sin rapport. Resultatet per aktie exklusive engångsposter i det brutna fjärde kvartalet, som avslutades den sista maj, förväntas komma in på 4:81 dollar enligt Bloomberg.

Under tisdagen väntas statistik över huspriserna klockan 15. Vid klockan 16 presenteras data över försäljningen av antalet nya hem. Under kvällen släpps den veckovisa oljelagerstatistiken från API.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer