ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street: Amerikanska börserna öppnar neråt

  • Foto: Mark Lennihan

De ledande USA-börserna öppnade neråt på torsdagen. Kina och USA kan inte komma överens om restriktionerna för svartlistade Huawei, vilket satt käppar i hjulen för handelsförhandlingar, skrev CNBC med hänvisning till källor.

Vid öppning noterade Dow Jones industriindex en nedgång på 0,3 procent medan S&P 500 tappade lika mycket. Nasdaq Composite gick samma väg med en nedgång på 0,3 procent.

Asienbörserna föll tillbaka på torsdagen i spåren av en tilltagande oro över de globala ekonomiska utsikterna till följd av handelskrigets utveckling. 

Rapportsäsongen fortsatte i USA med industrikonglomeratet Honeywell som höjde sin försäljning- och vinstprognos för helåret. Det justerade resultatet var något över förväntan. Aktien steg 1,7 procent i börsöppningen. 

Storbanken Morgan Stanley öppnade också böckerna för det andra kvartalet och visade en något högre omsättning samt ett bättre resultat per aktie än väntat. Aktien handlades upp med 0,6 procent i öppningen. 

Philip Morris steg å andra sidan 4,3 procent. Tobaksbolaget höjde resultatguidningen för helåret med 1,5 procent till "minst 4,94" dollar per aktie i sin kvartalsrapport, trots att försäljningen av cigaretter fortsätter ned, enligt bolaget. 

Netflix resultat kom in något högre än förväntat på onsdagskvällen, men nya abonnenter sjönk till 2,7 miljoner, jämfört med 5,5 miljoner samma kvartal i fjol. Netflix hade förväntat sig 5 miljoner nya abonnenter. Aktien rasade 9,4 procent i öppnignshandeln. 

Qualcomm, världens största chiptillverkare, bötfälls med 242 miljoner euro av EU:s konkurrensmyndighet för marknadsstörande aktiviteter. Böterna blir slutpunkten på en utredning om händelser i Qualcomms verksamhet för upp till tio år sedan. Aktien var ned 0,9 procent. 

Microsoft kommer med sin rapport efter amerikanska börsernas stängning. 

Oljepriset steg på torsdagen. Iran ska ha stoppat en oljetanker i Hormuzsundet som de menar har smugglat bränsle, vilket visar hur konflikten i Mellanöstern är långt ifrån löst och kan ta fart på nytt, påpekade Reuters.  

Före öppning kom veckostatistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA steg under vecka 28, vilket var i linje med förväntningarna.  

Philadelphia Fed index, som mäter aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, steg i juli till 21,8 procent jämfört med 0,3 i juni. Väntat var enligt Reuters ett index på 5,0. 

På den fortsatta makrofronten väntas USA:s ledande indikatorer för maj klockan 16.00.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies