ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Små förändringar att vänta under lugn handel

Stockholmsbörsen väntas få en lugn inledning på fredagen strax under oförändrade nivåer.

Under fredagsmorgonen har börsindex i Asien letat sig försiktigt uppåt med konsumentrelaterade aktier.

Terminerna för de ledande Europabörserna indikerar lägre kurser i varierande utsträckning. Omkring 20 minuter innan börsens öppning var noteringen för Londonbörsen ned 0,6 procent. Motsvarande notering för Paris- och Frankfurtbörsen låg på -0,2 respektive -0,1 procent. Förhandeln hos IG i Stockholm visade på en nedgång om 0,2 procent.

Haldex tyska storägare ZF Friedrichshafen har genomfört en placing där priset per aktie i affären landade på 50 kronor. Det ligger därmed cirka 16 procent under torsdagens stängningskurs för Haldex på torsdagen om 59:30 kronor. vill sälja hela sitt innehav om 8,9 miljoner aktier i fordonsunderleverantören genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande riktat till institutioner.

Finansmannen Erik Selin har köpt ytterligare aktier i Hoist Finance och blir därmed största ägare i bolaget.

Karo Pharma utökar sin emission till 2,0 miljarder kronor från tidigare 1,5 miljarder kronor. Likviden ska bland annat täcka återbetalning av det brygglån som tagits för förvärvet av Trimb Holding samt ge finansiell kapacitet för att fortsätta genomföra förvärv av bolag och produktportföljer.

Hjälmbolaget Mips presenterar nya mål för 2025 tillsammans med en ny strategi. Enligt de nya målen ska omsättningen överstiga 1 miljard kronor år 2025 med en underliggande rörelsemarginal överstigande 40 procent. Dessutom ska bolaget ha en ordinarie utdelning på 50 procent av nettoresultatet.

Index Pharmas riktade emission, som aviserades efter börsens stängning på torsdagen tillför bolaget nästan 140 miljoner kronor. Kursen fastställdes till 6:98 kronor, samma kurs som aktien stängde vid på torsdagen. Utspädningen blir nästan 23 procent. Bland tecknarna i emissionen finns bland annat Fjärde AP-fonden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer