ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Årjes: ”Skönt att få slut på diskussionen om dubbla stolar”

Skistars vd Mats Årjes har kritiserats för att sitta på dubbla stolar eftersom han även är ordförande i Sveriges olympiska kommitté som söker vinter-OS.

Med avhoppet hoppas skid-vd:n sätta punkt för alla spekulationer om dubbla agendor.

I DiTV:s Börsmorgon på onsdagen säger Mats Årjes att beslutet att lämna bolagets vd-stol efter 17 år har vuxit fram under en längre tid. 

”Jag tycker att när man väl bestämt sig ska man gå till verket. Det känns också angenämt att kunna göra det när bolaget rapporterar rekordsiffror. Jag tycker också man ska nämna att i och med det här får jag bort spekulationer om dubbla stolar när man talar om OS i Sverige och min roll som vd i Skistar”, säger Mats Årjes.

Han är stolt över sin insats, berättar han.

”Min tid i bolaget har varit fantastisk. Vi har upplevt både framgång och motsatsen i vissa perioder, men över tid har bolaget utvecklats på ett imponerande sätt. Jag är oerhört stolt över den här resan som pågått så länge.”

Han tror att Skistar går en ljus framtid till mötes.

”Det är ett välskött och väl positionerat bolag, det finns ingen anledning att tro något annat.”

Exakt vad han ska göra efter vd-uppdraget avslutas i samband med att en efterträdare utsetts vet han inte. Men det saknas inte erbjudanden.

”Jag har fått en del jobbpropåer och frågor under årens lopp. Hittills har jag konsekvent tackat nej, men nu hoppas jag kunna ramla in i något intressant som kan bli en utmaning.”

Skistars aktie tappar 1,4 procent strax efter öppning på Stockholmsbörsen på onsdagsmorgonen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies