ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SKF stänger Aerospace-fabrik i Storbritannien

Kullagertillverkaren SKF konsoliderar sin europeiska Aerospace-tillverkning och stänger fabriken i England. Tillverkningen ska istället flyttas till SKF:s fabriker i Italien och Frankrike.

185 anställda berörs av stängningen, som förväntas vara klar i december 2021.

Anledningen till att ledtiden för nedstängningen är så lång är att det tar så lång tid att få produkterna från de andra fabrikerna i Italien och Frankrike certifierade hos kund, uppger SKF i ett mejl till Di. 

”Den här konsolideringen är nödvändig för att vi ska säkerställa vår framtida konkurrenskraft, i takt med att flygindustrin moderniseras. Vi får möjlighet att bättre utnyttja mer moderna maskiner och teknologier i våra andra fabriker i Europa”, skriver Automotive & Aerospace-chefen Bernd Stephan i ett pressmeddelande.

En konsultationsprocess med arbetstagarrepresentanter påbörjas omedelbart. Förutsatt att denna fastställer dagens beslut kommer koncernen erbjuda anställda ett brett paket av stöd och avgångsvederlag, heter det i pressmeddelandet.

SKF-aktien är vid 16.15-tiden ner 3,9 procent, men någon reaktion på kursen efter beskedet syns inte.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer