ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SKF slutar privatchartra plan till Tyskland – blev för dyrt

SKF ställer in chartrandet av privatplan mellan Göteborg och tyska Schweinfurt. ”Det blev för dyrt, vi kom inte fram till något avtal som funkade för oss”, säger bolagets kommunikationschef Theo Kjellberg.

Ända sedan 2006 – enligt Bayerischer Rundfunk och Main Post – har SKF privatchartrat ett plan flera gånger i veckan mellan Göteborg och flygplatsen Hassfurt utanför Schweinfurt. Enligt SKF har detta varit både kostnads- och tidseffektivt jämfört med att flyga reguljärt till Frankfurt Hahn eller Frankfurt Rhein-Mein – varifrån det är minst två timmar transferresa till SKF-fabriken i Schweinfurt.

Från Hassfurt till Schweinfurt uppges det bara ta 20 minuter med bil.

Men när avtalet med flygoperatören skulle omförhandlas i början av året nåddes inget tillräckligt bra avtal, enligt Theo Kjellberg. 

”Själva syftet med arrangemanget var att det var ett mer effektivt sätt att resa mellan Göteborg och Schweinfurt”, säger han. ”När det blev dyrare valde vi det billigare alternativet”.

Exakt vad det kostat SKF att privatchartra planet vill bolaget inte kommunicera. Men listpriset för flygningar med den senaste operatören Reupke Air-Service är enligt flygbolagets egna uppgifter cirka 10.000 euro per dag, vilket Di skrev om i somras.

Att SKF skulle betalat så mycket pengar är dock helt orealistiskt, avfärdade SKF vid samma tillfälle, och samma besked har Kjellberg i dag.

”Det är överhuvudtaget inte i linje med de faktiska kostnaderna.”

Att förändringarna i privatcharterflyg-verksamheten skulle ha något att göra med besparingarna i Schweinfurt – som Di också berättat om – att göra avfärdar Kjellberg också.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies