ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SKF investerar 450 miljoner – tar samtidigt kostnader på 140 miljoner

  • Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kullagertillverkaren SKF investerar 450 miljoner i tillverkning av spårkullager. Samtidigt tar bolaget omstruktureringskostnader på 140 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Omstruktureringskostnaderna beror enligt SKF på personalneddragningar kopplade till investeringar i automation i Bari. 

”SKF investerar cirka 450 miljoner kronor för att öka konkurrenskraften i koncernens erbjudande av spårkullager. Samtidigt flyttas viss produktion från Bari, Italien, till Asien och delar av Östeuropa. Tillverkningen av spårkullager i Kina konsolideras till en ny fabrik medan en automatiserad produktionskanal införs i Bari”, skriver SKF i ett pressmeddelande. 

Totalt investerar SKF omkring 370 miljoner kronor i en ny fabrik i Xinchang i Kina. Den nya fabriken väntas vara klar under den första halvan av 2020. 

”Med denna investering kommer vår konkurrenskraft i Asien att öka. Genom att vi redan har flyttat koncernens globala produktutveckling inom spårkullager från Europa till Kina kommer vi nu att kunna arbeta i hela värdekedjan för att möta lokala kund- och applikationsbehov”, säger Patrick Tong, chef för Industrial sales i Asien, i ett pressmeddelande. 

Investeringen i fabriken i Bari uppgår till omkring 50 miljoner kronor och automatiserar den nuvarande manuella tillverkningsprocessen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer