ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SKF fortsätter investera i automatisering av tillverkning

Kullagerbolaget SKF ska investera ytterligare 150 miljoner kronor i automatisering av tillverkning, är beskedet inför torsdagens kapitalmarknadsdag i tyska Schweinfurt.

Några nya mål eller strategiska förändringar tycks dock inte vara aktuella, att döma av morgonens pressmeddelande inför en av torsdagens större tilldragelser på näringslivsarenan, SKF:s kapitalmarknadsdag.

Presentationer av "koncernens strategiska, finansiella och operativa utveckling" utlovas, liksom bland annat av "aktiviteter som ska implementeras för att minska rörelsekapitalet".

De 150 miljonerna ska fördelas på två investeringar:

• En automatiserad produktionslinje, med flexibel maskinbearbetning, för rullar som används i stora lager (”large-size bearings” med diameter mellan 800-1.800 millimeter) i just Schweinfurt.

• En automatiserad monteringslinje för spårkullager i St Cyr, Frankrike. Så sent som för två veckor sedan aviserade SKF en avisering på 200 miljoner kronor i samma produktionsanläggning, då avseende uppgraderingar och modernisering av en logistikcentral och tillverkningsverksamheten.

Investeringarna väntas vara färdigställda under första halvan av 2020.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies