1515
Annons

Skatteverket kräver Unibetmiljardär på 61 miljoner

Foto:CHRISTINE OLSSON / TT

Skatteverket kräver en känd miljardär och riskkapitalist, som bland annat varit storägare i Unibet, på totalt 61 miljoner kronor. Finansprofilen bestrider myndighetens bedömning, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Innehåll från JungheinrichAnnons

Jungheinrich bidrar till den cirkulära ekonomin – med klimatsmarta truckar

Leasingperioden på en truck är normalt 5-7 år. Jungheinrich:s två fabriker för rekonditionering säkerställer att livslängden för en truck fördubblas vilket är en vinst för såväl miljö som plånbok.

Ledande intralogistikleverantören Jungheinrich startade upp sin unika, industriella rekonditioneringsverksamhet 2006. Idag renoveras ungefär 7 000 truckar om året i fabrikerna i Dresden, Tyskland och Ploiesti, Rumänien.

– Vi är ensamma i branschen om att ha dedikerade fabriker för begagnade truckar. Det har verkligen varit en framgångssaga, berättar Jacob Trevett, Sales Director Rental & Used, på Jungheinrich.

Betydligt skonsammare för miljön

Rekonditioneringsprocessen utförs i sex steg enligt en standardiserad metod där man demonterar trucken, byter ut slitna komponenter, bygger ihop och lackerar om trucken. Varje steg genomgår dessutom rigorösa kvalitetskontroller. Resultatet är en begagnad truck med i princip samma prestanda som en ny – men betydligt skonsammare för miljön.

– Vi siktar på att bli en CO2-neutral verksamhet. Med rekonditionering av begagnade truckar bidrar vi till en cirkulär ekonomi och sparar därmed stora mängder koldioxid, om man jämför med nyproduktion. Och man får i princip en ny truck, berättar Jacob Trevett.

Här kan du se hur en rekonditionering går till 

Samma garanti som en nyproducerad truck

Ytterligare en stor fördel med att hyra eller köpa en begagnad truck är kostnaden, som blir upp till 30 procent lägre än vid nyproduktion – och garantin är alltid densamma, understryker Jacob Trevett.

– Användaren får exakt samma trygghet som vid köp av en ny truck, både när det gäller kvaliteten och villkoren. Vi erbjuder fullservice och 12 månaders garanti. 

94 procent återanvänds

Tack vare storskalig rekonditionering av truckar återanvänds idag 94 procent av truckarna. 

– Vi betraktar en rekonditionerad truck som en ny – fast till ett lägre pris, avslutar Jacob Trevett.

Läs mer här 

Om Jungheinrich 

Jungheinrich är en av världens ledande leverantörer inom intralogistik, med ett omfattande produktsortiment inom materialhantering, automatiserade system och intralogistiktjänster. Jungheinrich erbjuder allt från en enstaka truck till stora nyckelfärdiga lager. Jungheinrich är expert på kundanpassade intralogistiklösningar i linje med konceptet Industry 4.0.

 

Mer från Jungheinrich

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jungheinrich och ej en artikel av Dagens industri

Uppgifter till WSJ: Bytedance tredubblade rörelseförlusten under 2021

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som bland annat ligger bakom populära appen Tiktok, såg sin rörelseförlust mer än tredubblas förra året till över 7 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

Förlusten kommer efter att bolaget spenderat mycket pengar på att fortsätta sin snabba tillväxt. Bolaget gjorde dock en rörelsevinst under första kvartalet i år, enligt en finansiell rapport som delats med anställda.

Vinsten under det första kvartalet tyder på att bolaget nu kan vara på väg att vända till vinst efter år av stora förluster, skriver WSJ.

Bolaget är privat och offentliggör inte resultaten. Rapporten som skickades till anställda i augusti omfattar åren 2020, 2021 och första kvartalet 2022.

Rapporten visar att bolaget fyller på med likvida medel och andra investeringar. Nettoresultatet tyngs dock av tiotals miljarder dollar i orealiserade marknadsförluster på konvertibla värdepapper. 

Nettoförlusten var 84,9 miljarder dollar år 2021, en ökning med 87 procent, på grund av bokföring av förluster på investeringar. Intäkterna ökade med 80 procent till 61,7 miljarder dollar. Kostnader för försäljning uppgick till 27,4 miljarder dollar, en ökning om 79 procent.

Intäkterna för det första kvartalet i år uppgick till 18,3 miljarder dollar, en ökning om 54 procent. Nettoförlusten var 4,7 miljarder dollar, en minskning om 84 procent.

Företaget har lagt planerna om en börsnotering på is. Wall Street Journal rapporterade förra månaden att bolaget även erbjöd sig att köpa tillbaka aktier från investerare till en värdering om 300 miljarder dollar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera