1515
Annons

Skanska tar tilläggskontrakt på 330 miljoner

Skanska har tecknat ett tillägg i ett kontrakt med en befintlig kund avseende transportinfrastruktur i New York, USA. Detta leder till att cirka 330 miljoner kronor inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2020.

Innehåll från VerizonAnnons

Ny studie: Strategisk osäkerhet efter pandemin

Arbetslivet blir sig antagligen aldrig mer helt likt efter pandemin. För att kunna stå stark även framöver krävs flexibla och robusta företag, enligt en färsk studie.

Ta del av hela rapporten ”Business, reimagined” här.    

Sett i backspegeln gick övergången från kontors- till hemarbete under pandemin förvånansvärt smidigt. En studie från telekomjätten Verizon visar att 70 procent av tillfrågade tjänstemän ansåg att de var mer effektiva när de arbetade hemifrån. Även en majoritet av cheferna kände sig bättre rustade att fatta snabba och strategiska beslut och införa ny teknik som en följd av nyordningen på arbetsmarknaden.

Trots att pandemisituationen för tillfället är mindre akut än tidigare, har i stället en känsla av strategisk osäkerhet börjat infinna sig. Två tredjedelar av företagsledarna, 66 procent, hävdar att pandemin har blottlagt svagheter i deras strategi, medan 60 procent säger att de har svårt att hitta ett tydligt förhållningssätt till nya marknadsmöjligheter.

– Osäkerheten är inte förvånande. De flesta företagsledare såg inte pandemin komma, vilket påverkar människors förtroende. Men svaret är inte att eliminera osäkerhet – om det ens vore möjligt. I stället måste företagsledare bygga robusta organisationer som kan anpassa sig för att hantera chocker och överraskningar, säger entreprenören, CEO:n och managementprofessorn Margaret Heffernan, i rapporten.

”Många företag är lyckligt ovetande”

Teknik är viktigt för att skapa motståndskraft i en organisation som inte bara kan ta smällar, utan som kan blomstra och komma tillbaka ännu starkare. Molnbaserade lösningar har varit avgörande för att göra det möjligt för företag att snabbt bli mer flexibla – oavsett om de vill ta tillvara en möjlighet eller möta ett hot.

Rita McGrath, professor vid Columbia Business School, menar att företagsledare måste ställa sig ett antal frågor kring hur tekniken stödjer kundupplevelsen: 

– Var förbättrar den här tekniken upplevelsen för kunderna - och var gör den inte det? Problemet är att många företag implementerar teknik via dåligt designade system, samt att även om teknik kan erbjuda effektivitet, så fokuserar företag ofta mest på kostnadsbesparingar.

Negativa upplevelser, exempelvis utdragna supportsamtal och osmidig samtalshantering, kan tära ordentligt på kundlojaliteten.

– Många företag är lyckligt ovetande om vilken frustration de orsakar sina kunder. Här tror jag att företag helt enkelt gör felbedömningar. De vet inte ens om när de har förlorat en kund, säger Rita McGrath.

Företag står inför utmaningar som innefattar nya konsumentbeteenden, kompetensbrist och förändrade förväntningar från de anställda. Därtill tillkommer ekologiska omställningar, nya politiska riktlinjer samt den ständigt ökande takten av teknisk innovation.

I stället för att sticka huvudet i sanden menar Rita McGrath att ledare måste övervinna trögheten och påskynda sina organisationers transformationstakt. På så sätt det kan de definiera framtiden istället för att vänta på att framtiden ska definiera dem.

Här kan du ladda ner hela rapporten för att läsa mer   

Vill du veta mer? Följ Verizon Business på LinkedIn och Twitter:

VBG LinkedIn

VBG Twitter 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Kraftig återhämtning på börsen – stängde på plus

Stockholmsbörsen stod för en spektakulär vändning på måndagen och stängde på plus trots morgonens branta nedgångar.

H&M och Sinch hörde till vinnarna medan banksektorn föll tillbaka.

Måndagen såg ut att bli en ny, blytung börsdag och vid 11-tiden var breda index ned med som mest 2,8 procent. Men sedan återfick marknaden förtroendet och kurvorna började peka uppåt. Under eftermiddagen var börsen plötsligt på plus och till slut stängde OMXSPI på plus 0,6 procent medan OMXS30 också steg 0,6 procent.

Under dagen har långräntorna fallit tillbaka kraftigt efter signaler om att tillverkningsindustrin kyls av vilket ökar sannolikheten för en recession. Det får samtidigt marknaden att tro på mindre aggressiva räntehöjningar från centralbankerna, vilket hade gillats av investerarna.

Bland de mest omsatta bolagen återfanns modebolaget H&M i börstoppen på måndagen med en uppgång på 3,9 procent trots ytterligare riktkurssänkningar. Molnkommunikationsbolaget Sinch lyfte 3,6 procent.

Bankerna gick mot strömmen. I helgen kom rapporter om att den schweiziska storbanken Credit Suisse kontaktat storkunder och investerare i ett försök att försäkra dem om bankens stabila finanser. I Stockholm backade Swedbank 1,4 procent medan Nordea, SEB och Handelsbanken bjöd på något mindre nedgångar.

Verkstadsjätten ABB handlades i dag utan rätt till avknoppningen Accelleron och backade med 7,9 procent.

Lundinsfärens Orrön Energy, inriktat på förnybara energislag, rusade 12 procent utan kända bolagsspecifika nyheter. Det var femte dagen i rad som aktien steg. Den 28 september rapporterades det att vd:n Daniel Fitzgerald köpt aktier i bolaget för 1,2 miljoner kronor. Han ägde inga aktier sedan tidigare.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides har inlett kommersialiseringen av Pepaxti i Tyskland som därmed blir det första landet i Europa där läkemedlet lanseras, vilket fick aktien att stiga 7,9 procent.

Flygbolaget SAS rasade 13 procent i vad som framstår som en reaktion på fredagens besked om att den förväntade kapitalanskaffningen på minst 9,5 miljarder kronor – samt konverteringen av skulder på 20 miljarder kronor – väntas resultera i en utspädning av SAS nuvarande aktieägare som är ”väsentligt större” än 95 procent.

Nummerupplysningstjänsten Truecaller föll tillbaka ytterligare 9,6 procent. Bolaget svarade under morgonen på blankarfirman Viceroys attack. Carnegies analytiker Predrag Savinovic menar å sin sida att bolagets försvar var bra men att ”det här är bara början”.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera