1515
Annons

Skanska tar order i USA för 450 miljoner kronor

Skanska har tecknat ett kontrakt med amerikanska delstaten Connecticut om en ny byggnad åt Southern Connecticut State University. Kontraktet är värt cirka 450 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2019.

Innehåll från SchaefflerAnnons

Schaeffler Lifetime Solutions – säker produktion utan avbrott

Avbrott i produktionen kostar industrin stora pengar varje år. Ofta rör det sig om skador och fel på maskiner som lätt hade kunnat förebyggas. Lösningen heter Schaeffler Lifetime Solutions – en uppsättning verktyg och utrustning som stoppar problemen redan innan de uppstår. 

–  Kraven på ökad produktivitet, effektivitet och hållbarhet gör att både utmaningar och möjligheter växer inom industrin. Därför erbjuder Schaeffler ett heltäckande koncept som stöttar företagen i varje steg på vägen. Målet är att våra produkter och tjänster ska göra kundernas arbete så planerbart som möjligt och göra dem trygga i att maskinerna kommer att fungera pålitligt utan oväntade fel, säger Erik Askensjö, vd på Schaeffler Nordic.

Oväntade skador på olika lager orsakas ofta av otillräcklig eller felaktig smörjning. Lifetime Solutions erbjuder en komplett uppsättning verktyg, inklusive högkvalitativa fetter och smörjmedel, som förhindrar detta. Ihop med utrustning för tillståndsövervakning identifieras dessutom eventuella fel i god tid.

– Namnet Lifetime Solutions förklarar tydligt vilken väg vi tar. Färre oplanerade driftavbrott, längre livscykler för både lager och maskiner, ökad hållbarhet och bättre tillförlitlighet under drift ger en mindre stressig och mer planerbar arbetsdag. Som partner vägleder vi kunderna genom hela produktionen.

Genom att minska mängden använd energi och materialavfall hjälper Schaeffler Lifetime Solutions dessutom företagen att nå sina hållbarhetsmål och långsiktigt minska koldioxidavtrycket. 

– Våra smarta underhållsverktyg och smörjsystem hjälper till med detta genom att säkerställa hälsan på både lager och maskiner och förlänga livslängden. Om man även rekonditionerar befintliga lager sparar företagen ännu mer tid och pengar genom minskat materialspill och förlängd livslängd. Det sänker koldioxidutsläppen med upp till 95 procent, säger Erik Askensjö. 

Om Schaeffler Group: 

Schaeffler Group är en global leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin och har i mer än 75 år tillhört pionjärerna inom rörelseteknik och mobilitet. Med innovativa lösningar, produkter och tjänster utgör Schaeffler en tillförlitlig partner för företag som vill göra rörelseteknik och mobilitet effektivare, intelligentare och mer hållbart.

Läs mer om Schaeffler här! 

Schaeffler Lifetime Solutions | Schaeffler medias 

 

Mer från Schaeffler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schaeffler och ej en artikel av Dagens industri

Swedbank spår 14 procents inflation i södra Sverige

Foto:PETTER COHEN

Bostadsbyggandet kommer troligtvis att sakta in och elpriserna kan slå mot en stark arbetsmarknad.

Inflationen väntas i vinter även komma in betydligt högre i södra Sverige jämfört med i norra, enligt Swedbanks rapport.

Att ekonomin saktar in kommer att påverka samtliga regioner, det skriver Swedbank i sin nya rapport om hur konjunkturutsikterna påverkar landets regioner.

Förutom att bostadsbyggandet kommer att sakta in så kommer även de höga räntorna bidra till att bostadspriserna fortsätter att backa i hela landet. Banken räknar i stort med hela 15 procents nedgång fram till det första halvåret under 2023.

Men ett betydligt större prisfall är däremot att vänta i storstadsregionerna Stockholm och Uppsala, där hushållen i genomsnitt är mer skuldsatta i relation till sin inkomst och därmed räntekänsligare. Hela pandemins prisuppgång kan till och med raderas ut där, enligt Swedbanks prognos.

Inflationen väntas även stiga mer i de södra elprisområdena till följd av de höga elpriserna i vinter, jämfört med i norr. KPI-inflationen kan då stiga till drygt 14 procent i södra Sverige, jämfört med knappt 12 procent i norra Sverige, enligt bankens beräkningar.

De höga elpriserna som slår mot företagen kan även bidra till att arbetsmarknaden i södra Sverige och i norra delarna av Mellansverige utvecklas sämre.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera