1515

Skanska miljardsäljer i USA till norska Oljefonden

Den norska oljefonden köper prestigekontor i Boston från den i USA krisdrabbade svenska byggjätten – som gör en miljardvinst på affären.

Logga in gratis och ta del av Marknadsnytt

Artikeln är en del av vår exklusiva nyhetstjänst Marknadsnytt. Du får enkelt tillgång genom att skapa ett kostnadsfritt konto.

Skapa konto

Har du redan ett konto eller en prenumeration?Logga in


Med Di-konto får du tillgång till:

  • Marknadnytt - Allt som händer på marknaderna, när det händer
  • Nyhetsbrev - Nyheter och beslutsunderlag direkt i din inkorg
  • Bevakningar - Affärkritiska uppdateringar inom dina intresseområden
Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Så ger automatisering säkrare och snabbare time-to-market

Joakim Sörqvist och Patrik Tamker
Joakim Sörqvist och Patrik Tamker

Dagens företag sitter ofta på relativt komplexa IT-miljöer, som de investerat i under många år och sällan byter ut fullständigt. Istället görs inkrementella förändringar och tillägg, vilka kompliceras av kontinuerligt föränderliga regelverk. Således kan det vara svårt att hålla sina säkerhetslösningar uppdaterade och än svårare att sålla bland all data som genereras.  

– För varje adderad lösning adderas också mer data. Utmaningen är att tolka den och sedermera förstå när man behöver agera, säger Patrik Tamker, Country Manager, Exclusive Networks Sverige.

Patrik betonar att det är avgörande att se över sin IT-säkerhet efterhand för att få den överblick och de insikter som krävs för att skapa en trygg miljö. 

– Utvecklingen går i rasande fart och det innebär att utmaningarna förändras. Där man tidigare hade homogena datacenter har man nu molnlösningar, med informationen spridd överallt. Där man historiskt har haft vattentäta skott mellan sina avdelningar blir det nu allt viktigare att – åtminstone i viss mån – koppla ihop sina segment till en helhet, istället för att ha olika produkter till allt.

Eliminerar repetitiva uppgifter

Joakim Sörqvist, key account manager hos Exclusive Networks, förklarar att lösningen inte handlar om att byta ut alla gamla system och lösningar, utan att skapa en systemövergripande kommunikation. Genom att på detta vis digitalisera sina system blir det betydligt lättare att gå över till molnet eller anamma ökad automation i sin verksamhet. 

– Med allt fler adderade lösningar överväldigas man av larm, aviseringar och data som sedan måste sållas för att ge relevanta insikter. Detta har länge varit ett personberoende arbete, men med ökad automation kan man ta bort den mänskliga faktorn. Att eliminera repetitiva uppgifter innebär också att personalen kan ägna tiden åt sådant som ger mervärde. 

Viktigt att ha rätt mandat

En sådan utveckling förutsätter emellertid att den som tar beslut kring IT- och säkerhetslösningar har såväl mandat som rätt verktyg för att kunna överblicka sina system likväl som de olika inblandade segmenten. 

– Förmågan att samla alla komponenter och skapa harmoni mellan segmenten är i slutänden det som är väsentligt med automation. De som bygger ut en automatisk, intern kedja har lättare att både möta de ökade kraven på snabb time-to-market och samtidigt upprätthålla en fullgod säkerhet. Att få samman segmenten och se till att mandat finns för att ta beslut över dem är dock en utmaning för många, konstaterar Joakim.

En sömlös och överblickbar miljö

Många företag dras istället med långa ledtider och krångliga rutiner, som enkelt skulle kunna åtgärdas genom automatiserade lösningar, vilka på egen hand adderar säkerhetslager så snart en ny komponent tillförs nätverket. Därmed reduceras också antalet felkällor. 

– I slutänden handlar automatisering om att föra organisationer mot en sömlös och överblickbar miljö, ur ett rent säkerhetsperspektiv. Därför har vi inom vårt nätverk samlat noggrant utvalda nischexperter som kan stötta företagen i den här utvecklingen, från ax till limpa, avslutar Patrik.

Läs mer om Exclusive Networks lösningar här 

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?