ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Skanska tecknar avtal värda miljardbelopp

Byggjätten Skanska har meddelat fyra avtal i USA värda totalt nästan 1,9 miljarder kronor. Samtliga inkluderas i den amerikanska orderingången för det fjärde kvartalet.

Den större av de två affärerna rör ett tilläggsavtal med Sherwood School District för att bygga Sherwood High School i Oregon, USA. Kontraktet är värt cirka 620 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i den amerikanska orderingången för det fjärde kvartalet 2018.

Sammantaget ger detta en kontraktsumma på cirka 1,3 miljarder kronor. Det initiala kontraktet offentliggjordes i juni 2018. Projektet startade i juni 2018 och ska vara klart till skolstarten 2020-2021.

Skanska har också tecknat ett avtal om att bygga en hälsoklinik i Cincinnati, USA. Kontraktet är värt cirka 310 miljoner kronor, vilka inkluderas i den amerikanska orderingången för fjärde kvartalet 2018.

Projektet startade i december 2017 och förväntas stå klart i mars 2021.

Därtill går Skanska in i nästa fas av ett avtal med Western Carolina University om att bygga en universitetsbyggnad i Cullowhee, North Carolina, USA.

Kontraktet är värt cirka 570 miljoner kronor, vilka inkluderas i den amerikanska orderingången för fjärde kvartalet 2018, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet rymmer flera delar och den initiala fasen av kontraktet, värt cirka 200 miljoner kronor, inkluderades i orderingången för det tredje kvartalet.

Projektet startade i juli 2018 och förväntas stå klart i oktober 2021.

På fredagsmorgonen meddelar bolaget även att det tecknat ett tilläggsavtal för två nya skolor med Vancouver School District i Washington, USA.

Kontraktet är värt cirka 390 miljoner kronor, vilket inkluderas i den amerikanska orderingången för det fjärde kvartalet 2018.

Sammantaget ger detta en kontraktsumma på cirka 700 miljoner kronor. Det initiala kontraktet offentliggjordes i juni 2018.

Projektet ska vara klart i december 2020.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies