1515
Annons

Skanska bygger sjukhus i Finland för 2,8 miljarder

Skanska har tecknat ett kontrakt med Kanta-Häme sjukhusdistrikt i Finland för att bygga ett nytt sjukhus i Tavastehus. Kontraktet är värt cirka 2,8 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2021.

Uppåt på börsen – Sinch rusar på Softbanks försäljning

Foto:TT

Softbank meddelade under torsdagskvällen att de dumpat hela sitt innehav i molnkommunikationsbolaget Sinch. Det får aktien att rusa 18 procent i fredagshandeln, på en överlag försiktigt positiv börs.

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index öppnar 0,5 procent precis som storbolagsindex OMXS30.

H&M föll brant under torsdagen och stängde på under 100 kronor, vilket inte skett sedan i september 2004. Fredagen ser dock inte ut att bli mycket gladare efter en rad sänkts riktkurser. Två analytiker har nu satt ett ”street low” till 85 kronor.

Aktien öppnar minus 0,2.

Den omtvistade teknikinvesteraren Softbank har sålt sin kvarvarande andel i Sinch till Neqst D2 och Sinchs medgrundare, tillika tillförordnade vd, Johan Hedberg. Andelen är cirka 5 procent av de utestående aktierna i bolaget.

I likhet med när Softbank sålde sitt innehav i norska Kahoot svarar marknaden med att handla upp aktien – i Sinch fall hela 18 procent i den tidiga handeln.

Bland övriga nyheter på fredagsmorgonen märks också Fingerprint Cards som meddelat att det avser göra en företrädesemission på 300 miljoner kronor för att stärka likviditeten och åtgärda en förväntad överträdelse av en obligationskovenant. Försämrad efterfrågan på smartphones i Kina pekas ut som bakomliggande orsak till behovet av nytt kapital.

Aktien backar 16 procent.

Hitachi har köpt den resterande andelen av i samriskbolaget Hitachi Energy av ABB, som hade 19,9 procent av aktierna. Transaktionen var värd 1,7 miljarder dollar men ABB förutspår ingen betydande vinst eller förlust från försäljningen.

ABB rapporterar också att det gör en reservering på cirka 325 miljoner dollar relaterat till det sydafrikanska projektet Kusile under det tredje kvartalet i år. ABB är upp 0,6 procent i den tidiga handeln.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera