ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sjunkande stöd för krisande Deutsche Banks vd och ordförande

Aktieägarnas tålamod ser ut att tryta i den tyska storbanken Deutsche Bank. Vid årsstämman på torsdagen föll stödet för både vd Christian Sewing och ordföranden Paul Achleitner enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Paul Achleitner fick stöd av ägare som tillsammans representerade 72 procent av kapitalet, ned från 84 procent under fjolårets stämma. Våren har kantats av uppgifter om att både storägare och den europeiska centralbanken ECB är missnöjda med ordföranden. Sedan han tog över posten i en tyska storbanken 2012 har aktiekursen fallit med drygt tre fjärdedelar enligt Bloomberg.

Det gick marginellt bättre för vd:n Christian Sewing. Ägare som representerade 75 procent av kapitalet gav honom sitt stöd, en nedgång med 20 procentenheter jämfört med fjolårets stämma då han var helt ny på posten.

Även Garth Ritchie och Sylvie Matherat, chefer för investmentbanksverksamheten respektive regelefterlevnad och anti-penningtvättsarbete, fick lågt stöd på 61 procent vardera enligt Bloomberg.

Deutsche Bank sjönk till nya bottennivåer på torsdagen i samband med att Paul Achleitner utlovade en ”radikal och snabb omstrukturering” av banken under ett anförande på stämman, vilket Di rapporterat om tidigare under dagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies