ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sista verksamheten i Allra avvecklas

  • Allras tidigare vd Alexander Ernstberger. Foto: TT och Jack Mikrut

Den sista verksamheten i skandalomsusade Allra har sålts, uppger pensionsbolagets tidigare vd Alexander Ernstberger för Expressen.  

Den sista kvarstående verksamheten, dotterbolaget Allra Försäkringar med verksamhet inom tandvårdförsäkringar, har sålts till två personer som tidigare ingick i pensionsbolagets ledning samt externa investerare. Det bekräftar bolagets tidigare vd Alexander Ernstberger för Expressen.

”Vi har inget ägande eller inflytande över bolaget. Det är avyttrat”, säger han till tidningen.

Anledningen till försäljningen, som genomfördes i våras, är enligt den tidigare vd:n att moderbolagets historik har gjort den sista kvarvarande verksamheten omöjlig.

”Det främsta skälet var att det är tufft för ett bolag att bedriva en verksamhet under samma varumärke som Allra och med ägare som är fullt upptagna av att bedriva legala processer i stället för att kunna lägga fokus på ny expansiv verksamhet”, säger Alexander Ernstberger till Expressen.

I mars meddelades att rättegången mot pensionsbolagets tidigare toppchefer inleds i oktober i år. Alexander Ernstberger, delägaren David Persson Rothman, samt ytterligare två personer inom bolaget står åtalade misstänkta för mutbrott, trolöshet mot huvudman och penninghäleri. Därtill har ytterligare två personer begärts häktade i sin frånvaro.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies