ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Simon Blecher: Sverige måste låna som tokar

  • Foto: Evelina Carborn

Sverige måste fimpa överskottsmålet och börja låna som aldrig förr. Det säger Simon Blecher, förvaltare på Carnegie Fonder, till Bloomberg News

Tuffaren tider väntar och nu är det hög tid för Magdalena Andersson att öppna kranarna och låna så mycket hon kan, menar Carnegieförvaltaren.

”Jag förstår inte hur politikerna tänker. Vår statsskuld är lägre än de flesta andra länders i västvärlden”, säger Simon Blecher och trycker särskilt på behovet av en förbättrad infrastruktur. 

Simon Blecher är inte ensam om sin åsikt. Riksbankens Per Jansson är en av många som ifrågasatt överskottmålet och öppnat för mer diskussion mellan finansdepartementet och centralbanken.  

”Det här har ingenting med politisk färg att göra (...) Det är en chans att skapa ordning. Annars kommer vi se hög arbetslöshet och et segregerat samhälle, och det är det ingen som vill”, säger Simon Blecher.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer