ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Siemens redo att göra eftergifter för att rädda sammanslagning med Alstrom

Industrikonglomeratet Siemens är beredda att ge EU-kommissionen eftergifter för att få igenom sammanslagningen med franska Alstrom. Det rapporterar brittiska Financial Times.

Den tyska jätten Siemens redovisade på torsdagen ett resultattapp på 46 procent för det tredje kvartalet, sämre än analytikerna väntat sig i en sammanställning från Factset. Bolaget räddade dock dagen genom att höja utdelningen och lova nya återköp av aktier och lyckades därmed hålla kursen över ytan med en uppgång på knappt 0,8 procent på Frankfurtbörsen.

Under en rapportpresentation på torsdagen riktades istället fokus mot den planerade sammanslagningen av bolagets järnvägsverksamhet med franska Alstrom som stött på patrull från EU-kommissionen.

I början av oktober uppmanade konkurrenskommissionären Margrethe Vestager parter med synpunkter på affären att kontakta kommissionen.

Siemens vd Joe Kaeser uppgav under torsdagens presentation att Siemens är redo att göra eftergifter för att få kommissionens godkännande för affären, som skulle resultera i världens största tågtillverkare. Det rapporterar brittiska Financial Times.

Vd:n var dock tydlig med att Siemens är redo att gå vidare till andra affärer om EU-kommissionen inte ger grönt ljus.

Enligt Financial Times ska kommissionen vara särskilt orolig för att det nya bolaget närmast skulle få monopol på tillverkningen av signalsystem i flera europeiska länder. Dessutom skulle sammanslagningen resultera i en mycket hög marknadsandel vad gäller höghastighetståg. Planerna har dock stöd från regeringarna i Berlin och Paris.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies